'Van den Hurk kan met gerust hart naar Zweden: eis van Keje Molenaar afgewezen'

'Van den Hurk kan met gerust hart naar Zweden: eis van Keje Molenaar afgewezen'

16-03-2020 12:21
8

Anthony van den Hurk kan opgelucht ademhalen na de door Sportconsult BV – dat tot voor kort zijn belangen behartigde – aangespannen rechtszaak. De inmiddels bij MVV vertrokken spits stapte in november 2019 over naar Global Football Management en maakte daarna een transfer naar het Zweedse Helsingborgs.

De 27-jarige spits uit Veghel zou aanvankelijk pas in de zomer verkassen, maar maakte alsnog per direct de overstap. Van den Hurk kan zonder juridische zorgen aan zijn Zweedse avontuur beginnen, meldt Voetbal International maandag.

Sportconsult meende dat er sprake was van contractbreuk en wilde via de rechter beslag leggen op een deel van Van den Hurks salaris, bestaande uit ruim een halve ton. Het Hof is echter niet meegegaan in de eis van advocaat Keje Molenaar, die Sportconsult vertegenwoordigde.

Van den Hurk was dit seizoen goed voor zeventien Keuken Kampioen Divisie-treffers namens MVV. Wanneer hij zijn debuut namens Helsingborgs kan maken, is nog niet bekend. Vermoedelijk wordt ook de start van de Zweedse Allsvenskan uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus.