Financiële crisis in regio Twente: 'We hebben op dit moment nul inkomsten'

Financiële crisis in regio Twente: 'We hebben op dit moment nul inkomsten'

17-03-2020 08:08
40

De coronacrisis zorgt voor de nodige financiële problemen in de regio Twente. Eredivisie-clubs Heracles Almelo en FC Twente lopen veel inkomsten mis en dat zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor onder meer de komende transferperiode.

Heracles-directeur Rob Toussaint vertelt in gesprek met TC/Tubantia dat de financiële gevolgen groot zijn. "Neem alleen al de afdeling ticketing en de accountmanagers, die hebben de komende weken niets te doen. Het ligt allemaal plat. We hebben op dit moment nul inkomsten. We hebben het geluk dat we een buffertje hebben en niet direct in de problemen komen."

Wedden

Meer odds

Ook FC Twente loopt de nodige inkomsten mis, vooral door het sluiten van alle horeca rondom het stadion. "Dus de vraag of er wel of niet meer gevoetbald gaat worden, is essentieel. Maar alleen al door het afblazen van evenementen in het stadion lopen we tonnen mis", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen, die denkt dat de coronacrisis ook gevolgen heeft voor de transferperiode. "Alle clubs derven inkomsten in deze tijd, dat gaat invloed hebben op de transfergelden. Er is minder geld beschikbaar."

Bovendien wordt het scouten van nieuwe spelers voor volgend seizoen er niet makkelijker op nu er niet gevoetbald wordt. "In de maanden maart, april en mei nemen we als clubs de finale beslissingen als het gaat om nieuwe spelers. Dan hebben we allemaal shortlists met namen en gaan we kijken wie haalbaar is of niet. Als er niet wordt gevoetbald, valt er niets te zien. Het valt allemaal dood en niemand kan vertellen hoe het verdergaat."