Opvallende rol Hoffenheim-baas in corona-pandemie: aanbod van Trump afgeslagen

Opvallende rol Hoffenheim-baas in corona-pandemie: aanbod van Trump afgeslagen

17-03-2020 10:58
41

Dietmar Hopp was onlangs massaal de gebeten hond in de Bundesliga-stadions, maar de geldschieter van Hoffenheim is nu mogelijk de redder in nood. De 79-jarige Duitser werkt met zijn bedrijf Curevac hard aan een vaccin tegen het coronavirus.

"De hoop was destijds dat we een remedie tegen kanker zouden vinden. We wilden samen helpen om zo'n verschrikkelijke ziekte te stoppen. Dat was en is mijn drijfveer", vertelt Hopp op de clubsite van Hoffenheim, de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Hij pompte naar eigen zeggen al anderhalf miljard euro in bedrijven in de biotech-sector.

Hopp bevestigt ook dat de Amerikaanse president Donald Trump onderzoekers van Curevac naar de Verenigde Staten wil halen. Het Amerikaanse aanbod was financieel aantrekkelijk, maar is afgeslagen. "We willen een vaccin voor de wereld ontwikkelen. Niet voor één land, niet voor bepaalde lagen in de samenleving. Als dit vaccin met succes is ontwikkeld en getest, is het niet bedoeld als speculatie- of machtsinstrument, maar om een wereldwijde crisis te beteugelen. Dat is mijn wens."

Hopp leidde Hoffenheim met zijn investeringen naar de Bundesliga. Onlangs werd er in de Bundesliga-stadions echter hevig geprotesteerd tegen zijn miljoeneninvesteringen. In de Allianz Arena leidde dat ertoe dat het duel werd 'kaltgestellt' door de spelers van Hoffenheim en Bayern München.