UEFA heeft besluit al genomen: hotelreserveringen in Kopenhagen geannuleerd

UEFA heeft besluit al genomen: hotelreserveringen in Kopenhagen geannuleerd

17-03-2020 11:45 Laatste update: 12:54
36

Hoewel de UEFA pas vanaf 13.00 uur vergadert met onder meer de nationale bonden, lijkt de knoop over het EK 2020 al te zijn doorgehakt. Alles wijst erop dat de Europese titelstrijd deze zomer niet doorgaat.

De UEFA heeft namelijk alle hotelboekingen in Kopenhagen, één van de twaalf speelsteden van het EK, al geannuleerd. DGI-Byen Hotel bevestigt tegenover Deense media dat de Europese voetbalbond de kamers een week geleden al heeft teruggegeven.

"Ik kan bevestigen dat onze kamers die zijn geboekt, vorige week door Booking.com zijn vrijgegeven. Ze hadden bijna het hele hotel voor de UEFA geboekt - ongeveer tachtig procent van onze capaciteit", zegt Kevin Helsinghof, commercieel directeur van de hotelketen, tegen BT. 

De UEFA houdt dinsdagmiddag een grote vergadering met alle leden. De kans is dus groot dat er een streep gaat door het EK deze zomer. The Telegraph schreef al dat de bond de mogelijkheden onderzoekt om het toernooi in december in te halen. Op die manier hebben de nationale competities meer tijd om het seizoen af te maken.

Naast Kopenhagen is ook Amsterdam één van de speelsteden.