'UEFA wil EK verplaatsen en vraagt megabedrag aan clubs en bonden'

'UEFA wil EK verplaatsen en vraagt megabedrag aan clubs en bonden'

Gepubliceerd: maandag 16 maart 2020 om 23:27ma 16-03-2020 om 23:27

Laatste update: maandag 16 maart 2020 om 23:39ma 16-03-2020 om 23:39

Het verplaatsen van het EK naar volgend jaar zomer kost de UEFA klauwen met geld. Volgens The Athletic moet er 275 miljoen pond (ruim 300 miljoen euro) vrijkomen om dat te realiseren.

55 landen komen dinsdag bij elkaar tijdens een topoverleg van de UEFA. Het ligt voor de hand dat het EK uitgesteld gaat worden, maar dat wordt een dure grap. De UEFA wil namelijk dat clubs en bonden het totaalbedrag bij elkaar brengen zodat het toernooi uitgesteld kan worden. Er zal ongeveer 300 miljoen beschikbaar moeten komen, meldt The Athletic 'exclusief'.

De prioriteit van de UEFA ligt bij het afronden van de competities, in plaats van de huidige tussenstanden als eindstanden aanmerken of zelfs het schrappen van de competities. Naar verwachting levert dat een hoop juridisch getouwtrek op. Liverpool stevent bijvoorbeeld af op de eerste landstitel in dertig jaar, maar er moeten nog wel negen wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast moeten er Europese tickets worden vergeven.

Het ophoesten van het miljoenenbedrag zal een puzzel worden, omdat de clubs nauwelijks nog geld verdienen nu de competities stil liggen. Het is vooralsnog speculeren over wat er gebeurt als de UEFA het verzoek geweigerd ziet worden. De clubs hebben de hoop dat de competities in mei of juni uitgespeeld kunnen worden. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws