Thorsby heeft coronavirus: 'Hoofdpijn, een beetje koorts en wat spierpijn'

Thorsby heeft coronavirus: 'Hoofdpijn, een beetje koorts en wat spierpijn'

17-03-2020 12:02
7

Morten Thorsby is één van liefst negen spelers bij Sampdoria die besmet is geraakt met het coronavirus. De 23-jarige oud-speler van sc Heerenveen stelt dat het 'vrij goed met hem gaat'.

"Ik heb hoofdpijn, een beetje koorts en wat spierpijn. Lichte griepverschijnselen dus", vertelt Thorsby aan de Leeuwarder Courant. Nadat de eerste speler van Sampdoria vorige week positief testte op het coronavirus en de Noor zelf ook symptomen kreeg, wist hij al hoe laat het was. Hij heeft net als acht ploeggenoten het virus. "We zitten allemaal in quarantaine. De club zorgt ervoor dat we boodschappen krijgen."

Thorsby omschrijft de situatie in Genua als 'redelijk oké'. "De straten zijn leeg, alle winkels zijn gesloten. Maar het is in Genua niet zo'n chaos als in het noorden van Italië. Daar hebben de mensen het echt zwaar", aldus de middenvelder, die de onzekerheid proeft. "Niemand weet hoe dit afloopt. Gelukkig worden de maatregelen van de overheid heel gedisciplineerd opgevolgd door de Italianen."

"Nu wel, want dat was aanvankelijk een probleem", aldus Thorsby. "Een paar weken geleden luisterden velen niet. Er waren mensen die toch naar buiten gingen, terwijl ze in quarantaine moesten blijven. We zagen vervolgens allemaal hoe snel het virus zich verspreidde."

De spelers moeten zelf fit zien te blijven, maar Thorsby doet voorzichtig. "Ik merk dat mijn weerstand deze week wel een beetje is verslechterd. Dan moet je voorzichtig zijn met je trainingsprikkels, ook al ben ik jong en heb ik als topsporter een grote longinhoud."