Turks contract van Mikel drie dagen na kritische Instagram-post ontbonden

Turks contract van Mikel drie dagen na kritische Instagram-post ontbonden

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2020 om 21:09di 17-03-2020 om 21:09

Opvallend nieuws uit Turkije: John Obi Mikel mag met onmiddellijke ingang op zoek naar een nieuwe werkgever. De Nigeriaanse oud-speler van onder meer Chelsea is door zijn club Trabzonspor bedankt voor bewezen diensten.

Mikel had voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Basaksehir openlijk geageerd tegen het feit dat er in Turkije 'gewoon' gevoetbald moest worden, ondanks de uitbraak van het coronavirus in Europa. 'Er is meer in het leven dan voetbal. Ik voel me niet comfortabel en ik wil eigenlijk niet spelen in deze situatie. Iedereen zou nu bij zijn geliefden moeten zijn', liet hij weten via een Instagram-post, waarmee hij massaal bijval kreeg.

De 32-jarige middenvelder zat zondag nog wel negentig minuten lang op de bank tegen Basaksehir: achteraf gezien is dat zijn laatste wapenfeit namens Trabzonspor gebleken. Zijn tot 2021 doorlopende contract is met 'wederzijdse overeenstemming' ontbonden, laat de club weten in een bondig persbericht. 'Met deze overeenkomst heeft de speler verklaard afstand te doen van alle inkomsten waar hij nog recht op had.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws