Van der Sar over 'Ziyech-deadline': 'Een taskforce opgezet voor moeilijke zaken'

Van der Sar over 'Ziyech-deadline': 'Een taskforce opgezet voor moeilijke zaken'

17-03-2020 22:25
57

Ajax-directeur Edwin van der Sar is ervan overtuigd dat het Eredivisie-seizoen vervolgd én afgemaakt kan worden, vertelt hij aan Ajax TV. Na het uitstel van het EK is wel duidelijk geworden dat het seizoen vóór 30 juni klaar moet zijn.

Voorlopig ligt het Nederlandse voetbal tot 6 april stil, maar het is nog maar de vraag wanneer de bal weer kan gaan rollen op de Nederlandse velden. Zodra er meer duidelijkheid is over de uitbraak van het coronavirus, gaan Van der Sar en zijn collega's zich buigen over deze kwestie. De oud-doelman sluit wedstrijden zonder publiek niet uit. "Voetbal speel je voor je fans, dat is het belangrijkste dat die terug zijn. Spelen zonder publiek is niet de insteek. Maar mochten we in tijdnood komen, dan zou het kunnen dat er wedstrijden zonder publiek zijn."

De oud-doelman beseft maar al te goed dat de 'deadline' van 30 juni niet gehaald wordt en dat de competitie uitloopt: Hakim Ziyech zou dan niet beschikbaar zijn, omdat hij per 1 juli speler van Chelsea is. "Er wordt een taskforce opgezet, waarin alle moeilijke zaken onder worden gebracht. Alle mogelijkheden en omogelijkheden die er zullen zijn. Als je niet kunt eindigen vóór 30 juni: welke mogelijkheden zijn er dan om bepaalde aanpassingen te doen die niemand voor mogelijk had gehouden?", houdt hij alle opties open.