Swart heeft oplossing: 'Meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is'

Swart heeft oplossing: 'Meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is'

18-03-2020 06:56 Laatste update: 07:19
349

Mocht de Eredivisie door de coronacrisis niet meer worden uitgespeeld, dan weet Sjaak Swart wel wat er moet gebeuren. Volgens Mister Ajax gaat zijn club er in dat geval met de titel vandoor.

"Laten we hopen dat die nog kan worden afgemaakt", reageert Swart in gesprek met het Algemeen Dagblad op de onzekere situatie in de Eredivisie. "Maar als ik het allemaal zo beluister, kan het nog een tijdje duren, en gaat dat dan niet lukken. Dan is het meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is. En Ajax dus kampioen."

Swart realiseert zich dat niet alle clubs daar blij mee zullen zijn, maar ziet het aanwijzen van Ajax als kampioen als de meest eerlijke oplossing. "Bovenin en onderin kunnen andere clubs de consequenties niet leuk vinden, maar dan hadden ze maar eerder goed moeten presteren. Het seizoen schrappen, dat is pas oneerlijk. Denk eens aan Liverpool. Die zijn gewoon bijna kampioen. Na al die jaren. Dan kan je toch niet zeggen 'streep door dit seizoen'?"

De coronacrisis heeft ook voor het Ajax-icoon de nodige gevolgen. Zo komt hij het huis niet meer uit en kan hij zelf ook niet meer voetballen met zijn vaste groepje. "Het voelt als een soort straf. Maar ik heb alle begrip voor de regels hoor en hoop dat het coronavirus zo snel mogelijk over gaat."