'Kriebels' bij Robben: 'Gevoel kwam ineens opzetten, maar was ook zo weer weg'

'Kriebels' bij Robben: 'Gevoel kwam ineens opzetten, maar was ook zo weer weg'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 14:17wo 18-03-2020 om 14:17

Alles wat Arjen Robben in zijn carrière heeft bereikt, is een kwestie van mentaliteit. Dat stelt de oud-speler van PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en het Nederlands elftal in een interview met Runner's World.

"Daarom kijk ik nu ook met interesse naar de volgende generaties", aldus Robben. "Ik heb zoveel jongens meegemaakt die misschien over meer talent beschikten dan ik; dat begon al in de jeugd van FC Groningen. Uiteindelijk gaat het om je karakter. Wat doe je ermee? Ja, talent moet je zeker hebben."

De gestopte aanvaller zette vorig jaar een punt achter zijn carrière. "De keuze om te stoppen was supermoeilijk: de moeilijkste die ik ooit heb gemaakt in mijn leven", zegt Robben, die minder moeite had met het beruchte zwarte gat. "Het eerste halfjaar ging het prima, ik was echt aan het genieten van mijn gezin en de familie."

"Ik miste het voetbal niet. Alleen in december, net voor de kerst, was er een korte periode dat ik een wedstrijd op tv zag en het even begon te kriebelen. Dat gevoel kwam ineens opzetten, maar was ook zo weer weg", besluit Robben, die door Mark van Bommel nog werd gepolst voor een terugkeer bij PSV.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws