Boer: Hij was de aanvoerder bij Ajax, de man om wie toen alles draaide

Boer: "Hij was de aanvoerder bij Ajax, de man om wie toen alles draaide"

18-03-2020 14:32 Laatste update: 14:42
48

Diederik Boer heeft bijzonder goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. Zelf keepte hij slechts twee competitiewedstrijden in drie seizoenen, maar de doelman speelde wel samen met Andre Onana, Davy Klaassen en Hakim Ziyech.

Boer zag in zijn laatste Ajax-jaar hoe Onana zichzelf ontpopte tot eerste doelman in Amsterdam. "Zijn ontwikkeling is sindsdien indrukwekkend", blikt de oud-keeper terug op de website van PEC Zwolle. "Toen hij nog bij Jong Ajax speelde zag ik dat niet aankomen. Hij focust zich maximaal en is zelden op een fout te betrappen."

Ook Klaassen maakte indruk op Boer. "Hij was de aanvoerder bij Ajax, de man om wie toen alles draaide. Speelde fantastisch in de Europa League. Hij maakte onvoorstelbaar veel goals als middenvelder dankzij zijn diepgang en goede timing. Daarnaast is hij een erg sociaal persoon, die altijd voor iedereen klaarstaat."

Ziyech kan echter op het grootste compliment rekenen. "Zonder twijfel de beste speler met wie ik ooit samen gespeeld heb", aldus Boer. "In zijn beginperiode bij Ajax had hij het moeilijk, mede doordat hij toen op een andere positie speelde. Het is een genot voor het oog om hem nu te zien spelen. Zijn techniek is echt verfijnd."