Van Leeuwen: 'Wie controleert de clubs? Ajax hield zich ook niet aan herenakkoord'

Van Leeuwen: 'Wie controleert de clubs? Ajax hield zich ook niet aan herenakkoord'

19-03-2020 17:34
176

Net als alle andere clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie heeft ook FC Twente het stadion en het trainingscomplex op slot moeten doen. Ted van Leeuwen vraagt zich echter af of de richtlijnen van de KNVB door iedereen worden nageleefd.

"Er lag tenslotte ook een herenakkoord tussen clubs dat ze van elkaars jeugdspelers zouden afblijven", zegt de technisch directeur van de Tukkers tegen Voetbal International. "Dat werd binnen drie maanden al doorbroken door Ajax, dat een jeugdspeler bij AZ weghaalde. Wat ik me afvraag: wie controleert of alle clubs zich aan de richtlijnen houden? Hoe zorg je voor handhaving? Wat zijn eventuele sancties? Er is dus nog wel wat onduidelijkheid."

Van Leeuwen merkt dat de coronacrisis de nodige invloed heeft bij FC Twente. Vooral op de Spaanse spelers heeft de situatie zijn weerslag. "We hebben behoorlijk wat spelers en een trainer die afkomstig zijn uit Spanje. De situatie dáár is heftig, de Spaanse spelersvakbond reageert overal ook heftig op en dat heeft weer tot gevolg dat Spaanse spelers eveneens heftig reageren op allerlei zaken."