Vreemde gewaarwording voor Babel bij Ajax: 'Nee, geen rekening mee gehouden'

Vreemde gewaarwording voor Babel bij Ajax: 'Nee, geen rekening mee gehouden'

20-03-2020 20:34
53

Ryan Babel hield met veel dingen rekening toen hij in januari terugkeerde naar Ajax, maar niet met een virus dat de wereld verlamt. Babel zit nu al een paar weken stil.

"Nee, daar had ik geen rekening mee gehouden, niemand denk ik", vertelt Babel in de Ajax Podcast. "Het is wennen aan de situatie en hoe je daar zo goed mogelijk mee om kan gaan. Omdat andere competities al eerder uitgesteld werden, hield ik er een beetje rekening mee, maar het was wel slikken. Ik hoorde het op het nieuws en daarna werden er intern maatregelen genomen. Iedereen moet thuisblijven. We hebben fiets-, jog- en krachtprogramma's gekregen om fit te blijven; voor als de competitie weer doorgaat. Dus zijn we thuis aan het trainen."

De technische staf van Ajax kreeg ook te maken met het coronavirus, omdat assistent-trainer Christian Poulsen op zijn verjaardag in aanraking kwam met landgenoot Thomas Kahlenberg. Poulsen werd uit voorzorg naar huis gestuurd. "De dokters bij Ajax melden dat Poulsen uit voorzorg thuis bleef om mogelijk anderen niet te infecteren."

"Al die heren zijn gelukkig gezond uit die periode gekomen. Het coronavirus leek eerst heel ver weg, maar in een keer was het door hem dichtbij. Het hield ons wel bezig natuurlijk, maar omdat we nog aan het trainen waren was de volle focus nog op voetbal."