Turkse krant: Ajax is niet tevreden en stuurt Babel na dit seizoen terug

Turkse krant: Ajax is niet tevreden en stuurt Babel na dit seizoen terug

19-03-2020 21:18 Laatste update: 22:08
115

Volgens het Turkse dagblad Sabah is Ajax niet tevreden over Ryan Babel. De Amsterdamse club zou hem na dit seizoen terug willen sturen naar Galatasaray.

Galatasaray kampt met financiële problemen en besloot Babel te verhuren aan Ajax. De aanvaller hoopte in Amsterdam zijn plek in de EK-selectie van Ronald Koeman veilig te stellen, maar dat feest gaat niet door omdat het eindtoernooi is verplaatst naar 2021. 

Babel maakt tot dusver weinig indruk bij Ajax en volgens Sabah heeft de club besloten om niet met hem door te gaan, ondanks dat er nog negen wedstrijden te spelen zijn in de Eredivisie. Babel scoorde nog niet voor Ajax.

Sabah schrijft dat Galatasaray Babel na dit seizoen wilde verkopen aan een club uit Qatar of China. Als hij een goed figuur zou slaan op het EK zou zijn transferwaarde omhoog schieten. Het is nu nog maar de vraag wat Galatasaray met Babel van plan is. Hij schijnt vier miljoen euro per jaar te verdienen in Turkije. Babels contract bij Galatasaray loopt nog twee jaar door.