Laat de Champions League, de bekerfinales en de internationale wedstrijden lopen

"Laat de Champions League, de bekerfinales en de internationale wedstrijden lopen"

21-03-2020 14:50
34

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas roept op om de Europa League en Champions League te laten voor wat het is en alles te richten op de nationale competities. Aulas wil de Ligue 1 koste wat kost afgesloten hebben voor 30 juni.

Als de Champions League en Europa League daaronder komen te lijden, dan is dat maar zo, zegt Aulas. De start van volgend seizoen mag niet in gevaar komen. "Als we de Ligue 1 willen redden, dan moet hij absoluut zijn afgerond voor 30 juni", zegt hij tegen RTL. 

"Je moet keuzes maken en dapper zijn. Laat de Champions League, de bekerfinales en de internationale wedstrijden lopen. Focus je alleen op de competitie", zegt Aulas. Opvallend genoeg zit Lyon nog in de Champions League. De Franse club heeft zelfs uitstekende papieren om de kwartfinales te bereiken omdat de eerste wedstrijd in de achtste finales tegen Juventus met 1-0 is gewonnen.

"Het belangrijkste is om niet laat aan het volgende seizoen te beginnen", zegt Aulas. "Dat zal financieel gezien een erg belangrijk jaar worden, met name wat betreft de tv-rechten."