Update: 'Premier League-clubs gaan begin april pas weer overleggen'

Update: 'Premier League-clubs gaan begin april pas weer overleggen'

22-03-2020 14:16 Laatste update: 14:12
69

In Engeland zijn ze al druk bezig met de planning voor het einde van dit seizoen, mocht het coronavirus het toelaten dat er de aankomende maanden nog gevoetbald gaat worden. Er wordt verwacht dat er pas vanaf 1 juni weer gespeeld kan worden, hetgeen ervoor zorgt dat het nieuwe seizoen in augustus zou beginnen. 

Dat beeld schetst The Telegraph in ieder geval. Het is de bedoeling dat de competitie op 1 juni wordt hervat, waarna deze in zes weken uitgespeeld zou worden. Het nieuwe Premier League-seizoen zou dan op 8 augustus moeten beginnen. Volgens de Engelse krant zijn de financiële gevolgen voor de clubs op deze manier het kleinst.

De Engelse competitie liggen, net zoals de competities in de rest van Europa, al even stil vanwege het coronavirus. Het was de bedoeling om op 4 april weer te gaan voetballen, maar dat bleek niet haalbaar. Nu staat 30 april op de agenda om de competities te hervatten, maar ook nu lijkt men in Engeland nog wat langer te moeten wachten. 

Enige probleem bij dit nieuwe idee van The Telegraph is dat veel spelerscontracten vanaf 1 juli aflopen, maar de FIFA heeft al aangegeven dispensatie te willen verlenen mocht het daadwerkelijk tot zo'n scenario gaan komen.

Update: De Premier League-clubs zullen pas op vrijdag 3 april weer bij elkaar komen om over het slot van de competitie te spreken, weet Sky Sports te melden. Donderdag was er al een samenkomst, die leidde tot de conclusie dat er sowieso tot 30 april niet gevoetbald gaat worden. De clubs lijken echter van plan om zo snel mogelijk weer te beginnen, desnoods voor lege tribunes.