Speculatie over Onana-opvolger: 'Heeft Ajax-verleden, weet wat er gevraagd wordt'

Speculatie over Onana-opvolger: 'Heeft Ajax-verleden, weet wat er gevraagd wordt'

22-03-2020 12:04 Laatste update: 12:15
76

Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, is er zeker van dat Andre Onana aankomende zomer gaat vertrekken bij Ajax. De Amsterdamse club is volgens de journalist al druk bezig met een opvolger van de keeper uit Kameroen.

"Dat Onana komende zomer gaat vertrekken, daar twijfel ik niet eens meer over. Dat zie ik gebeuren", vertelt Jansen in de PantelicPodcast van FC Afkicken. "Ik weet dat ze al een tijd bezig zijn met een opvolger voor Onana, het is een vast agendapunt op de vergaderingen."

Ajax heeft in ieder geval voldoende kennis in huis om een goede opvolger binnen te halen, denkt Jansen. "Met Van der Sar hebben ze natuurlijk iemand die veel van keepers weet en goed op de hoogte is van de aantrekkelijke keepers die er op het moment rondlopen. En met L'Ami heeft Ajax een keeperstrainer die er al lang rondloopt en goede dingen doet. Hij heeft een belangrijke stem gehad in het aantrekken van Jasper Cillessen en Onana."

Jansen zelf heeft al een mogelijke Onana-opvolger op het oog. "Bruno Varela zal niet de opvolger worden, die heeft tegen Getafe niet laten zien. Bizot vind ik wel een goede keeper. Hij heeft een Ajax-verleden en weet dus wat er gevraagd wordt. Een tweede Onana ga je in ieder geval niet snel vinden", sluit hij af.