Update: 'Frenkie de Jong en Barcelona-spelers leveren 70% salaris in'

Update: 'Frenkie de Jong en Barcelona-spelers leveren 70% salaris in'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 23:38di 24-03-2020 om 23:38

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 08:44wo 25-03-2020 om 08:44

De directie van FC Barcelona heeft een intentieovereenkomst bereikt met de spelers over een tijdelijke verlaging van het salaris. De maatregel heeft geen invloed op de overige teams, maar geldt alleen voor het eerste elftal.

Dat meldt Sport. Spaanse media meldden al dat de directie van Barcelona voornemens was om het mes te zetten in de spelerssalarissen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden er geen wedstrijden meer gespeeld en heeft de club dus ook geen inkomsten, maar Barcelona moet wel gewoon de torenhoge salarissen doorbetalen.

Barcelona-voorzitter Josep Mario Bartoméu sprak daar de afgelopen dagen over met leiders Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué, meldt Sport. De directie heeft met de selectie een akkoord bereikt over een tijdelijke verlaging van de lonen. Helemaal definitief is dat nog niet, want het betreft een intentieovereenkomst, maar naar verwachting wordt dit snel definitief gemaakt. Beide partijen zijn zich ervan bewust dat dit een noodzakelijke maatregel is.

Alleen de spelers van Barcelona 1 moeten salaris inleveren. De overige teams (vrouwenelftal en jeugd) en die van de andere sporten (basketbal, handbal, zaalvoetbal en hockey) krijgen gewoon wat ze gewend zijn.

Update: Marca heeft een ander geluid over de op handen zijnde salarisverlaging bij FC Barcelona laten horen. Volgens het medium staat de spelersgroep welwillend tegenover een gebaar van solidariteit, maar is het eerste voorstel vooralsnog niet geaccepteerd door de vertegenwoordigers van de selectie. Beide partijen blijven echter met elkaar op zoek naar een oplossing, aldus Marca.

Update: De spelers van Barcelona leveren salaris in tot zij weer in training gaan, meldt Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse krant is het de bedoeling dat iedereen binnen de selectie 70% van zijn dagloon inlevert.

Zodra de trainingen zijn opgestart krijgen zij weer het volledige bedrag, ongeacht of het seizoen wordt afgemaakt of niet. Iedereen levert hetzelfde percentage in. Volgens Spaanse bronnen verdient Messi bij Barcelona 110.000 euro per dag. Dat zou betekenen dat hij dus 77.000 euro inlevert.

Volgens Mundo Deportivo hebben de spelers ingestemd met het verzoek van Barcelona. Het is wachten op het persbericht van de club. Marca meldde eerder dat er nog geen akkoord is. Dat lijkt er inmiddels dus wel te zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Goed dat de spelers hieraan meewerken

(3222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws