'Barça hard getroffen door 'lockdown': verzoek aan spelers om gebaar te maken'

'Barça hard getroffen door 'lockdown': verzoek aan spelers om gebaar te maken'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 16:20vr 20-03-2020 om 16:20

FC Barcelona wordt diep geraakt door de huidige coronacrisis, weet La Vanguardia te melden. Volgens het medium gaat de club een verzoek bij de spelers neerleggen om de misgelopen inkomsten tijdens de huidige voetballoze periode te compenseren.

Volgens La Vanguardia hebben de technische beleidsbepalers – onder leiding van president Josep Maria Bartomeu – een spoedvergadering ingepland voor vrijdag. Het beperken van de uitgaven is het meest urgente agendapunt voor de Catalanen: Barcelona hield aan het vorige boekjaar een winst van vijf miljoen euro over, maar het lijkt nu al uitgesloten dat er over dit seizoen zwarte cijfers geschreven kunnen worden.

Nu de wedstrijdinkomsten en commerciële gelden wegvallen, zit Barça met de excessieve uitgaven aan de spelersgroep in zijn maag: 61 procent van de begroting gaat op aan de salarissen van de selectie. La Vanguardia spreekt dan ook van een 'onvermijdelijk scenario', waarin de spelersgroep gevraagd wordt om af te zien van een deel van de inkomsten, om de club niet in al te grote financiële problemen te laten komen.

Het coronavirus heeft zich de voorbije dagen razendsnel verspreid in Spanje, waar de noodtoestand van kracht is. De Primera División is voorlopig stilgelegd: bondsvoorzitter Javier Tebas liet echter weten dat de competitie wat hem betreft wel uitgespeeld zal worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat er in april weer gevoetbald kan worden?

(15425 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws