KNVB heeft contact met clubs: Of clubs ook omvallen durf ik niet te zeggen

KNVB heeft contact met clubs: "Of clubs ook omvallen durf ik niet te zeggen"

22-03-2020 23:17
15

De KNVB heeft contact met clubs die financiële problemen hebben door het coronavirus. Dat heeft voorzitter Just Spee laten weten bij Studio Sport.

Verschillende clubs uit de Keuken Kampioen Divisie komen in de problemen nu er niet gevoetbald wordt, maar ook Eredivisie-clubs hebben het benauwd. "Dat er clubs in de problemen komen lijkt mij duidelijk", zegt Spee.

"Of clubs ook omvallen durf ik niet te zeggen, want dat zijn we aan het inventariseren. Dit is zo'n nieuwe crisis. Drie weken geleden hadden we een UEFA-congres in Amsterdam. Een mega-evenement met 500 gasten. Ik heb daar gewoon gestaan en al die mensen een hand gegeven. Daar zou je vandaag de dag toch niet over nadenken? Laat staan dat we weten hoe de situatie bij de clubs precies is. We zijn daar druk mee bezig."

Deze week werd bekend dat het EK verplaatst is naar volgend jaar. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor de wedstrijden die het Nederlands elftal speelt. De Johan Cruijff Arena zou drie keer de thuisbasis zijn voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

"Die stadions zijn volgend jaar gewoon geboekt voor iets anders", zegt Spee. "Dus zomaar even verplaatsten naar volgend jaar zit er niet in. Wat je wel merkt is dat iedereen gemotiveerd is om het voor elkaar te krijgen. We spraken met de UEFA en daar is gezegd dat de prioriteit ligt bij de competities. Dat vinden de fans en de voetballers het belangrijkste. Dan gaat het EK naar achteren en moeten we proberen de competities uit te spelen."