Maduro: Ik verwacht niet dat Ajax na de zomer nog met hem doorgaat

Maduro: "Ik verwacht niet dat Ajax na de zomer nog met hem doorgaat"

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 07:25ma 23-03-2020 om 07:25

Ryan Babel komt van een koude kermis thuis, nu het EK met een jaar is opgeschoven. Dat ziet achttienvoudig Oranje-international Hedwiges Maduro. Babel maakte afgelopen winter de overstap van Galatasaray naar Ajax om zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal veilig te stellen.

"Ja, ik vond zijn komst heel begrijpelijk. Zowel voor Ajax als voor hemzelf was het een logische stap", reageert Maduro, oud-ploeggenoot van Babel, bij Ajax Showtime. "Ook voor Ryan zelf was het goed om naar Ajax te komen, veel speelminuten te maken en dan naar het EK te gaan."

Babel was een zekerheidje in de selectie van Oranje, maar door de verplaatsing van het EK naar de zomer van 2021 staat er een groot vraagteken achter zijn naam. Volgend jaar is de aanvaller 34. Maduro: "Hij heeft specifieke kwaliteiten die andere spelers missen, maar in een jaar tijd kunnen zijn concurrenten zich ook snel ontwikkelen. Jongens als Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn allemaal een stuk jonger en frisser, terwijl Babel nog ouder wordt. Met alle respect, maar het zal voor hem nu heel moeilijk worden."

Maduro hoopt dat Babel het voor elkaar krijgt. "Ik verwacht niet dat Ajax na de zomer nog met hem doorgaat, want dit was volgens mij vooral een korte termijn-oplossing. Of Ryan volgend jaar meegaat naar het EK zal dus erg afhangen van waar hij gaat spelen en op welke positie hij gaat spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Babel volgend jaar naar het EK gaan met Oranje?

(1873 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws