'Megatransfer Liverpool dreigt af te ketsen door gevolgen van coronacrisis'

'Megatransfer Liverpool dreigt af te ketsen door gevolgen van coronacrisis'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 07:44ma 23-03-2020 om 07:44

RB Leipzig-vedette Timo Werner leek hard op weg naar Liverpool, maar de toptransfer dreigt in het water te vallen door de gevolgen van het coronacrisis. Dat meldt het Duitse Sport1.

Veel wees erop dat Werner aan het einde van het seizoen de overstap van RB Leipzig naar Liverpool zou maken. De koploper van de Premier League zou hem vervolgens nog één jaar in Duitsland stallen. Plotseling is dat niet meer zo zeker, klinkt het in Duitsland.

Door de financiële onzekerheid waarmee clubs wereldwijd kampen door de coronacrisis, staan de gesprekken tussen Werner en Liverpool op een laag pitje. Ook potentiële kopers als Manchester City en Manchester United maken volgens Sport1 een pas op de plaats.

Werner, die dit seizoen 27 keer scoorde in 36 wedstrijden, heeft een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro in zijn contract staan. Mogelijk houdt Liverpool echter tóch de hand op de knip om geen financiële risico's te lopen.

"Alles is mogelijk", reageert RB Leipzig-directeur Markus Krösche desgevraagd. "We weten nu nog niet hoe de transfermarkt zich zal ontwikkelen. We kijken in een erg mistige glazen bol. We weten niet hoe onze financiële situatie en die van andere clubs zal zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws