Ajax-deal 'speelde mee' bij miljoenentransfer Sierhuis: 'Was echt een goed bedrag'

Ajax-deal 'speelde mee' bij miljoenentransfer Sierhuis: 'Was echt een goed bedrag'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 15:34ma 23-03-2020 om 15:34

FC Groningen is niet over één nacht ijs gegaan bij de verkoop van Kaj Sierhuis. De van Ajax gehuurde spits koos in de laatste dagen van de winterse transferperiode voor een overstap naar Stade Reims.

"Dat was een heel moeilijke discussie, want we verkochten onze eerste spits", blikt Gudde terug bij DVHN Live. Groningen huurde Sierhuis van Ajax en beschikte over een optie tot koop. De Amsterdamse club had echter nog steeds de eigendomsrechten op de 21-jarige aanvaller. "Het was echt een goed bedrag (van Stade Reims, red.) en aan de andere kant zaten wij niet achter het stuur", doelt Gudde op de deal met Ajax.

"Op het moment dat wij hem over zouden nemen, kon Ajax hem altijd weer terughalen. Dat we hebben we mee laten spelen in de afweging om hem wel of niet te verkopen. Nu hebben we een mooi potje waarmee we de markt op kunnen. We hebben voor de lange termijn gekozen, zonder de jongens die nu in de spits staan tekort te doen. Ze doen hun stinkende best, maar ik denk wel dat Kaj wat verder was."

Stade Reims betaalde naar verluidt vier miljoen euro voor Sierhuis, die geblesseerd raakte bij zijn debuut in Frankrijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws