Ex-AZ'er Jonathas: 'Viel bijna flauw onder de douche, dit virus is geen grap'

Ex-AZ'er Jonathas: 'Viel bijna flauw onder de douche, dit virus is geen grap'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 10:35di 24-03-2020 om 10:35

Voormalig AZ-spits Jonathas was één van de eerste spelers in Spanje die besmet is met het coronavirus. De inmiddels 31-jarige Braziliaan – tegenwoordig in dienst van Elche – bevestigt tegenover GloboEsporte het nieuws dat in Spanje de ronde deed.

Elche bevestigde dat één van de spelers was getroffen, maar noemde geen namen: Marca wist echter te melden dat het om Jonathas ging, die tussen 2009 en 2011 in Alkmaar onder contract stond. "Ik had koorts en ik voelde me slecht. Eerst dacht ik dat het gewoon migraine was, maar volgens onze dokter vertoonde ik alle symptomen van het coronavirus. En toen heb ik positief getest", bevestigt de spits.

Jonathas beleefde na het stellen van de diagnose enkele moeizame dagen. "Ik had constant pijn en nauwelijks ergens kracht voor. Als ik wilde douchen, viel ik bijna flauw. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt: veel mensen in Brazilië zijn zich niet bewust van de gevaren, maar het is absoluut geen grap, dat virus."

Ondertussen wordt er in Spanje voorlopig niet meer aan voetbal gedacht. In het land is momenteel de noodstoestand van kracht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws