Vitesse kiest voor buitenlander: Ook de Nederlandse markt in kaart gebracht

Vitesse kiest voor buitenlander: "Ook de Nederlandse markt in kaart gebracht"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 14:27di 24-03-2020 om 14:27

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 14:35di 24-03-2020 om 14:35

Vitesse heeft een gewaagde stap genomen door de onervaren Johannes Spors aan te stellen als nieuwe technisch directeur. Algemeen directeur Pascal van Wijk is blij met de komst van de 37-jarige Duitser, die een moderne voetbalkijk met zich meebrengt.

Spors heeft ervaring bij Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV opgedaan, maar nooit als technisch directeur. "We hebben de afgelopen periode gericht gezocht naar een ambitieuze en moderne technisch directeur", zegt Van Wijk in een reactie op de website van Vitesse. "Een TD die ervaren is in het toepassen van hedendaagse middelen zoals datagebruik en die zowel voetbaltechnisch als wetenschappelijk onderlegd is. Vanzelfsprekend hebben we ook de Nederlandse markt in kaart gebracht, maar we hebben in Johannes de best passende kandidaat gevonden."

Spors wordt de opvolger van Mo Allach en interim-directeur Marc van Hinthum, die weer hoofd scouting wordt. "Bij Vitesse durven we vernieuwend en vooruitstrevend te zijn", zegt Van Wijk. "We willen stappen vooruit maken en daarvoor is durf nodig. We zien in Johannes die gedreven en moderne professional. Daarnaast staat Johannes voor innovatie en heeft hij brede ervaring opgedaan in alle aspecten die terugkomen in het vak van technisch directeur. Ook neemt hij een vernieuwend netwerk, manier van werken en internationale ervaring met zich mee. Met Johannes aan het voetbaltechnische roer willen we graag voor de lange termijn slagen maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws