De Jong houdt rekening met titelfeest thuis: 'Kus voor Diana, misschien wel meer'

De Jong houdt rekening met titelfeest thuis: 'Kus voor Diana, misschien wel meer'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 18:34di 24-03-2020 om 18:34

SC Cambuur-trainer Henk de Jong zit zich thuis te verbijten tijdens de coronacrisis. De Leeuwarders waren al bijna zeker van promotie naar de Eredivisie, maar moeten vooralsnog afwachten hoeveel hun huidige koppositie in de Keuken Kampioen Divisie uiteindelijk waard blijkt te zijn.

De KNVB liet dinsdag weten dat het met drie scenario's rekening houdt: het seizoen wordt voor 30 juni uitgespeeld, het seizoen wordt na 30 juni uitgespeeld of het seizoen wordt helemaal niet uitgespeeld. De Jong wacht voorlopig in spanning af. "Ik zat vannacht om vier uur 's nachts voor het raam een beetje voor me uit te kijken. Ik kon niet slapen", vertelt hij aan Omrop Fryslân. "Ik kon alleen maar denken aan wat er momenteel op deze wereld aan de hand is. Het baart me zorgen, ook vanwege mijn baan en mijn club."

Cambuur staat momenteel veilig op de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie, met negen punten voorsprong op FC Volendam: de Leeuwarders weten echter niet of ze daadwerkelijk iets gaan hebben aan de opgebouwde marge. De Jong stelt een promotie dik verdiend zou zijn voor zijn club. "Wie er moet degraderen, daar brand ik mijn vingers niet aan. Maar de KNVB moet indien nodig de ploegen aanwijzen die Europa in gaan én de ploegen die gaan promoveren. En dat moeten Cambuur en mijn oude club De Graafschap zijn: het zou zwaar onterecht zijn als dit niet gebeurt."

Een groot kampioensfeest zal er echter niet in zitten voor De Jong en zijn spelers. "Maar als het nieuws doorkomt, vieren we het gewoon thuis. Dan krijgt Diana (de vrouw van De Jong, red.) een dikke kus. En misschien wel meer, hahaha."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de KNVB de huidige ranglijst van de KKD als eindstand aanmerken?

(701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws