De Ajax-huurlingen: mannen van 9 en 8 miljoen op zijspoor, Botman net op tijd

De Ajax-huurlingen: mannen van 9 en 8 miljoen op zijspoor, Botman net op tijd

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 12:30wo 25-03-2020 om 12:30

Hoe het huidige seizoen ook af gaat lopen - een in de schoot geworpen landstitel, play-offs om het kampioenschap óf overwerk in de zomermaanden - Ajax zal hoe dan ook alvast naar de jaargang 2020/2021 moeten kijken. De Amsterdammers hebben momenteel zes spelers uitgeleend: wie van hen kan bij Ajax aanhaken en wie kan er beter op zoek naar een nieuwe werkgever? VoetbalPrimeur zet ze alle zes op een rijtje.

Lisandro Magallán (Deportivo Alavés)
Met zijn afkoopsom van negen miljoen euro nog altijd één van de meest prijzige Ajax-aankopen in de clubgeschiedenis. Na een weinig succesvol eerste half jaar is Magallán inmiddels – mét optie tot koop – verhuurd aan Deportivo Alavés, waar hij dit seizoen tussen de basis en de bank heeft geschipperd. Of zijn koopoptie gelicht wordt, zal nog even de vraag blijven. Alavés heeft momenteel heel andere zorgen, aangezien vijftien werknemers van de club besmet zijn met het coronavirus.

Sven Botman (sc Heerenveen)
Achteraf gezien heeft hij zijn sportieve toekomst in Amsterdam nét op tijd veiliggesteld. Op woensdag 11 maart – één dag voordat het Nederlandse voetbal stil kwam te liggen – bracht Ajax het nieuws over zijn contractverlenging naar buiten. Botman heeft namens Heerenveen nog geen Eredivisie-minuut gemist en heeft zich bewezen als een bruikbare centrale verdediger op Eredivisie-niveau. Na de zomer mag hij proberen een paar stapjes extra te zetten bij Ajax, mits de coronacrisis tegen die tijd voorbij is natuurlijk.

Noa Lang (FC Twente)
In Amsterdam was iedereen het er wel over eens: Lang was gebaat bij wedstrijdritme en kon dat blijkbaar beter opdoen bij FC Twente dan bij Ajax. Heel veel heeft hij tot dusver niet laten zien tijdens zijn uitleenbeurt, maar Lang is ook niet in een soepel draaiend elftal terechtgekomen. Bij Ajax heeft de buitenspeler echter laten zien tot verrassende dingen in staat te zijn, Voor Lang breekt dan ook een interessante periode aan, nu Ajax vooral op de flanken in dreigt te leveren. Hakim Ziyech, Ryan Babel en wellicht ook David Neres naderen de uitgang en Zakaria Labyad is herstellende van een zware blessure.

Dennis Johnsen (PEC Zwolle)
En Dennis Johnsen lijkt klaar in Amsterdam. De Noor is een begenadigd technicus, maar heeft wel erg weinig laten zien bij PEC Zwolle: sterker nog, Johnsen wekte vooral ergernis met zijn 'circustrucjes' en heeft ons lijstje met de tien grootste Eredivisie-miskopen gehaald. Het lijkt niet waarschijnlijk dat PEC zijn optie tot koop gaat lichten en dus heeft Johnsen nog één contractjaar de tijd om zijn belofte bij Ajax alsnog in te lossen. Wanneer komt de wake-up call voor de speelse vleugelaanvaller?

Hassane Bandé (FC Thun)
Het klassieke 'wat als'-verhaal. De man van circa acht miljoen brak in zijn eerste oefenduel direct zijn been en loopt sindsdien achter de feiten aan. Bandé heeft zijn debuut in Ajax 1 nog altijd niet gemaakt en het lijkt er ook niet op dat dit ooit nog gaat gebeuren. Ook in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij er niet aan te pas: hoewel Bandé nog jong genoeg is voor Jong Ajax, werd hij gedurende anderhalf jaar bij het FC Thun gestald. In Zwitserland kwam hij tot 61 minuten in drie wedstrijden, totdat de competitie stil werd gelegd. En dus zal de man uit Burkina Faso voorlopig een mysterie blijven.

Nicolas Kühn (Bayern München)
Voor het Duitse Millennium Kid – geboren op 1 januari 2000 – komt de huidige lockdown in voetballand wel héél slecht uit. Kühn was bij Jong Ajax uitgegroeid tot vaste waarde, maar zou dit seizoen in eigen land afmaken bij Bayern München II. Zijn voorlopige en misschien wel definitieve oogst in de Derde Bundesliga bestaat uit één goal en één assist in zeven wedstrijden. Kühn zit momenteel met de gebakken peren, aangezien hij zichzelf niet kan laten zien aan Bayern én aan Ajax, waar hij nog slechts één jaar onder contract staat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws