PSV's huurlingenleger: keepers op weg naar uitgang, kansen voor Obispo en Mauro

PSV's huurlingenleger: keepers op weg naar uitgang, kansen voor Obispo en Mauro

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 13:45wo 05-02-2020 om 13:45

Laatste update: woensdag 5 februari 2020 om 13:52wo 05-02-2020 om 13:52

Voor PSV breken interessante tijden aan: Ernest Faber mag de komende maanden proberen om de schade beperkt te houden, maar wie zal daarna de scepter zwaaien in Eindhoven? Vooral de PSV-huurlingen zullen de ontwikkelingen met bovengemiddelde interesse volgen. Op dit moment zijn er acht selectiespelers buiten Eindhoven gestald: wat zijn hun perspectieven bij PSV? VoetbalPrimeur loopt de PSV-huurlingen één voor één langs.

Jeroen Zoet (FC Utrecht)
Eén van de meest besproken PSV'ers tijdens de eerste seizoenshelft. Zoet was al vijf jaar lang eerste keus in Eindhoven, maar moest zijn vaste stekje in november afstaan aan Lars Unnerstall. De sluitpost koos eieren voor zijn geld en probeert nu in Utrecht zijn EK-deelname veilig te stellen.

En daarna? Zijn contract loopt nog één jaar door, maar de sportieve toekomst van Zoet in Eindhoven hangt vermoedelijk samen met het aanblijven van Ruud Hesp. De keeperstrainer 'overleefde' de recente renovatie in de technische staf, maar zijn relatie met Zoet lijkt onherstelbaar beschadigd, na de tragikomische soap rondom zijn reserverol tegen Willem II. Misschien kan de 29-jarige Veendammer zichzelf in de etalage zetten tijdens het EK?

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Meer uitleenbeurten dan wedstrijden in PSV 1... Jurjus werd in 2016 voor vijf ton losgeweekt bij De Graafschap, maar heeft sindsdien alleen namens Roda JC en De Superboeren in de Eredivisie gekeept. Dit seizoen doet hij het naar behoren op De Vijverberg, maar het lijkt er niet op dat er in Eindhoven nog toekomst voor hem is, met Unnerstall en Robbin Ruiter als potentiële concurrenten. Gewogen en (voorlopig) te licht bevonden, ondanks een contract tot medio 2021.

Luuk Koopmans (ADO Den Haag)
Ook de derde keeper in dit lijstje heeft alleen in de Keuken Kampioen Divisie het keepersshirt van PSV gedragen. De Ossenaar weet al dat hij zijn langste tijd in Eindhoven gehad heeft: zijn contract bij PSV loopt af en zijn tijdelijke werkgever ADO heeft alvast een driejarige verbintenis opgesteld.

Derrick Luckassen (Anderlecht)
"Ik haat Mark van Bommel niet. Maar hij ligt me gewoon niet, en ik hem niet." Was getekend, Derrick Luckassen. De man van 5 miljoen kwam onder Phillip Cocu al niet veel aan spelen toe, maar was onder Van Bommel helemaal overbodig: Hertha BSC en Anderlecht waren bereid om hem onderdak te verlenen.

Een tweede quote: "Ik ga niét terug naar PSV, zoveel is zeker. Ook niet als Van Bommel vertrekt. Ik heb de verwachtingen zelf niet kunnen inlossen. Maar eerlijk: ik heb er ook niet veel hulp gekregen." De koopoptie in zijn huurcontract met Anderlecht – waar hij is uitgegroeid tot de vaste rechtsback – zou wellicht uitkomst kunnen bieden.

Armando Obispo (Vitesse)
Obispo is wellicht de PSV-huurling met de meeste toekomst in Eindhoven. De centrale verdediger geldt al lange tijd als groot talent en krijgt nu bij Vitesse de kans om vlieguren te maken: dit seizoen miste hij nog geen minuut in Eredivisie-verband. Na de zomer gaat hij zijn laatste contractjaar in, maar Obispo's positie is niet al te ruim bezet in Eindhoven. Mocht Faber opgevolgd worden door een type-Aad de Mos, dan krijgen Timo Baumgartl en Daniel Schwaab er een geduchte concurrent bij.

Dante Rigo (Sparta)
Op 18 augustus 2018 stond hij opeens in de schijnwerpers: Rigo schoot PSV in de allerlaatste minuut naar een overwinning op Fortuna Sittard en leek op weg naar een doorbraak in de hoofdmacht. De man uit Tremelo verdween echter net zo snel als dat hij gekomen was en mag nu ervaring opdoen bij Sparta. Op Het Kasteel was hij aanvankelijk de twaalfde man, maar door blessures van Bryan Smeets en Ragnar Ache mag de Belg nu een langere reeks wedstrijden spelen. Maar zal het genoeg zijn om ook bij PSV te slagen?

Mauro Júnior (Heracles Almelo)
PSV zit al ruim in de middenvelders en ook Mauro keert na de zomer terug in Eindhoven. De kleine Braziliaan mocht onder Cocu al ruiken aan het grote werk en laat nu bij vlagen mooie dingen zien op het kunstgras van Erve Asito. Bovendien werkt hij aan zijn longinhoud: Mauro miste nog geen wedstrijd en maakt steeds vaker de negentig minuten vol. Bij PSV zullen ze ongetwijfeld zuinig zijn op de spelmaker, die als veertienjarige al zijn eerste stappen op De Herdgang zette. Als volwassen man terug uit Almelo en toekomstig concurrent van Mohamed Ihattaren?

Maximiliano Romero (Vélez Sarsfield)
In de categorie 'oh ja, die is er ook nog': de Argentijn van tien miljoen euro en twintig minuten in het eerste. Door onevenredig veel pech met blessures heeft hij nooit een serieuze kans gehad bij PSV. Bij 'zijn' Vélez Sarsfield mag hij weer toegroeien naar zijn oude vorm. Een doelpuntenmachine is Romero nooit geweest, ondanks zijn positie als centrumspits: met drie goals en drie assists in vijftien wedstrijden maakt hij een gemiddeld seizoen door.

PSV zit nu in een lastige spagaat. Enerzijds kan het zich niet permitteren om één van de duurste aankopen in de clubgeschiedenis – met nog drie contractjaren voor de boeg – zomaar af te serveren. Aan de andere kant: heeft het zin om Romero de concurrentiestrijd aan te laten gaan met Donyell Malen, Sam Lammers en Kostas Mitroglou, mits ze in Eindhoven blijven? Technisch manager John de Jong mag het antwoord geven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws