Update: PSV-keeperstrainer wil niet reageren op opvallende Zoet-verhalen

Update: PSV-keeperstrainer wil niet reageren op opvallende Zoet-verhalen

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 13:24wo 15-01-2020 om 13:24

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 16:42wo 15-01-2020 om 16:42

Jeroen Zoet is niet alleen vanwege een grotere kans op speeltijd naar FC Utrecht gegaan. Zijn relatie met keeperstrainer Ruud Hesp was slecht en mede daarom koos de PSV-doelman eieren voor zijn geld.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf. Zoet werd op 10 november voor het eerst gepasseerd bij PSV. Door gebrekkige communicatie zat de doelman uiteindelijk tijdens de wedstrijd al in de spelersbus, hetgeen de technische staf van PSV door buitenstaanders kwalijk werd genomen. 

Mark van Bommel trok na afloop het boetekleed aan en maakte excuses richting Zoet, maar intern wordt er ook naar Hesp gewezen. Bij Hesp ligt de taak om alle keepers in vorm te krijgen én de hiërarchie duidelijk te maken. Zoet was tegen Willem ll geen tweede, maar derde keeper, maar dat kreeg hij niet te horen van Hesp. Hij besloot van de bank naar de spelersbus te gaan. De wedstrijd was toen nog bezig.

Niet alleen Zoet was not amused, ook Robbin Ruiter deed zijn beklag bij de technische staf. Lars Unnerstall werd na het passeren van Zoet de eerste doelman, terwijl Ruiter in de veronderstelling was dat juist hij door zou schuiven. Aanvankelijk was Unnerstall derde keeper, Ruiter de tweede en Zoet de eerste.

Qatar
Zoet kreeg ook tijdens het trainingskamp in Qatar geen duidelijkheid over zijn positie, stelt het ED. 'In Qatar slaagde hij er opnieuw niet in om de hiërarchie tussen het trio Unnerstall, Zoet en Ruiter aan Zoet duidelijk te maken. Bij vragen over de verhoudingen en zijn plannen bleef Hesp maar om de hete brij heen draaien en liet hij Zoet almaar in onzekerheid, zo stellen ingewijden.'

Naar aanleiding daarvan hakte Zoet de knoop door en besloot hij PSV op huurbasis te verlaten voor Utrecht. Maandagavond zaten de partijen voor het eerst met elkaar om tafel. Al snel gaf Zoet zijn jawoord aan de club uit de Domstad.

Update: Ruud Hesp wenst niet te reageren op de verhalen in De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad, meldt PSV-watcher Rik Elfrink van laatstgenoemde krant. 'De keeperstrainer van PSV werkte vanmorgen bij de training met Unnerstall, Ruiter, Van Osch en Jong PSV-goalie Youri Roulaux.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws