Acute geldnood dreigt voor FC Twente: Hun meningen lopen nogal eens uiteen

Acute geldnood dreigt voor FC Twente: "Hun meningen lopen nogal eens uiteen"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 09:42wo 25-03-2020 om 09:42

De coronacrisis treft het betaald voetbal in Nederland hard. FC Twente is één van de club die 'in flinke problemen' dreigt te komen, meldt Voetbal International.

FC Twente heeft de Grolsch Veste in eigen beheer. Het betekent dat de kosten doorgaan en omdat er niet meer gevoetbald wordt, de inkomstenstroom is opgedroogd. "Door hogere inkomsten uit ticketing, horeca en sponsoring liepen we tot 1 maart voor op onze begroting. We hebben dus een liquiditeitsbuffer, maar het is duidelijk dat ons dat niet tot in het oneindige zal helpen", verklaart algemeen directeur Paul van der Kraan aan VI.

"Het grootste probleem vind ik op dit moment de onzekerheid", vervolgt hij. "Ik acht de geleerden hoog, maar hun meningen lopen nogal eens uiteen. Er sijpelen zelfs geluiden door dat er pas in oktober weer gevoetbald kan worden. Als dat het geval is, dan krijgen we zoals de meeste clubs problemen met de continuïteit. In de loop van deze week hopen we alle cijfers op een rijtje te hebben en kunnen we een eerste inschatting van de gevolgen van het coronavirus maken."

Pas in de aanloop naar 6 april zal duidelijk worden wat er met het restant van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gebeurt. Het kabinet kondigde maandag aan de eerder genomen maatregelen te verlengen, tot 1 juni, maar voor sportevenementen gelden nog andere voorwaarden. De KNVB werkt nu met drie scenario's.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws