Bayern-sensatie Zirkzee heeft 'twee gezichten': Ik vond: gedraag je normaal

Bayern-sensatie Zirkzee heeft 'twee gezichten': "Ik vond: gedraag je normaal"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 16:15wo 25-03-2020 om 16:15

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 16:18wo 25-03-2020 om 16:18

Joshua Zirkzee is een sensatie bij Bayern München, maar zette negen jaar geleden zijn eerste stappen als voetballer bij de Rotterdamse amateurclub Spartaan '20. Jeugdtrainer Ricardo Willemse weet nog goed hoe de kleine Zirkzee was.

Robin Staff
ROTTERDAM

Zirkzee meldde zich als negenjarige aan bij Spartaan '20 en vertrok drie jaar later naar ADO Den Haag. Na een periode bij Feyenoord, was hij voor de coronabreak - door het wegvallen van Robert Lewandowski - de eerste spits van Bayern München. "Ik ben niet de grondlegger, maar ik heb heus wel ergens meegeholpen in zijn carrière", reageert Willemse voor de camera van VoetbalPrimeur.

Willemse weet nog dat Zirkzee niet altijd de makkelijkste was. "Joshua had twee gezichten. Hij was een zeer talentvolle jongen, maar met een bepaalde houding die ik niet altijd even leuk vond. Ik vond gewoon: gedraag je normaal. Hij was niet vervelend, maar arrogant. Scoren en dan niet juichen, omdat hij dacht: voor mij is dat heel normaal. Maar buiten het veld was hij een superleuke en sociale jongen, die hartstikke leuk omging met zijn teamgenoten."

Bekijk hieronder de hele reportage over Zirkzee, waarin naast Willemse ook Martijn Reuser uitgebreid aan het woord komt!

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws