'Zirkzee heeft ongelooflijk mooie kwaliteiten, dat waardeert Bayern München ook'

Gepubliceerd: wo 25 maart 2020 om 11:32

Laatste update: wo 25 maart 2020 om 16:18

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Opeens was 'ie er: Joshua Zirkzee. De achttienjarige Nederlander maakte bij zijn Bundesliga-debuut in december de winnende goal voor Bayern München en had voor de coronabreak een basisplek door de blessure van Robert Lewandowski. VoetbalPrimeur praat met Martijn Reuser, die Zirkzee meemaakt bij Oranje O19.

Reuser is niet compleet verrast door de spectaculaire ontwikkeling van Zirkzee. "Aan de ene kant is het héél snel gegaan, maar aan de andere kant ben ik ook niet verbaasd", vertelt hij aan deze website. "Ik heb hem de afgelopen jaren vaak aan het werk gezien. Hij heeft ongelooflijk mooie kwaliteiten. Dat wordt nu ook gewaardeerd door Bayern München en dat is natuurlijk hartstikke knap."

Zirkzee heeft volgens Reuser 'megastappen' gemaakt. Hij hoopt dat Bayern na dit seizoen geen nieuwe stand-in voor Lewandowski aantrekt. "Hij is zich nu aan het etaleren", ziet de oud-international. "Misschien hoeven ze niet diep in de buidel te tasten. Ik hoop voor Joshua en het Nederlandse voetbal dat hij eerste spits wordt bij Bayern. Hij doet het hartstikke goed, laat hem genieten en ervaring opdoen, zodat hij weet dat hij op dit niveau kan acteren."

Bekijk hierboven de hele reportage over Zirkzee, waarin naast Reuser ook zijn jeugdtrainer uitgebreid aan het woord komt!

Poll

Heeft Zirkzee de potentie om de eerste spits van Oranje te worden?

(1695 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws