Van Leeuwen: De spelers van FC Twente hebben een reisverbod

Van Leeuwen: De spelers van FC Twente hebben een reisverbod

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 21:35wo 25-03-2020 om 21:35

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 22:34wo 25-03-2020 om 22:34

De spelers van FC Twente hebben een reisverbod gekregen. Het is onzeker of spelers die in het buitenland zouden zijn zomaar terug kunnen keren naar Nederland.

"Niemand hoeft het land uit. Sterker nog, we hebben een reisverbod uitgevaardigd omdat we niet zeker weten of ze dan terug kunnen komen, dus niemand is het land uit", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen tegen 1Twente.

"De een heeft het er moeilijker mee dan de ander. Als je Spanjaard bent en de lokale televisie volgt, dan heb je gemixte gevoelens", vervolgt de technisch directeur van Twente. 

"Je wil bij je familie zijn, maar de situatie is daar nog erger dan hier. Spanjaarden mogen hun huis niet meer uit. Één speler zit in het buitenland vanwege revalidatie: Aitor Cantalapiedra. Hij kan zijn huis niet eens uit."

Vooralsnog is het de bedoeling dat er vanaf 6 april weer getraind kan worden, maar de kans is groot dat het kabinet de maatregelen voor sportevenementen gaat verlengen. "De spelers trainen nu al een paar weken niet. Dan kun je niet zomaar weer aan de competitie beginnen. Dan raken ze geblesseerd. Je hebt een voorbereiding nodig, afhankelijk van hoe lang de inactiviteit nog gaat duren, van drie tot vier weken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws