Lof voor Ziyech: 'Zo kan het ook, kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen'

Lof voor Ziyech: 'Zo kan het ook, kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 21:55wo 25-03-2020 om 21:55

Veel spelers kunnen nog een hoop leren van Hakim Ziyech, zegt scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij vindt dat niet iedereen evenveel respect naar hem toont. Gözübüyük krijgt naar eigen zeggen veel commentaar.

"Soms mis je wel eens iets, maar na afloop geef je elkaar een hand", zegt Gözübüyük tegen Andy van der Meyde. "Ik vind het soms jammer dat bijvoorbeeld directeuren in de catacomben een opmerking maken. Dan denk ik: waarom doe je dat? Ga gewoon normaal met elkaar om. Misschien zie ik je over een paar weken weer."

Datzelfde geldt voor trainers, zegt Gözübüyük. "De trainers en de spelers snap ik na afloop soms ook niet. Tijdens de wedstrijd boeit het me niet. Dan mag je me uitschelden en dingen roepen, maar als je het voor de camera doet is het de makkelijkste weg om iemand zwart te maken."

"Zeg het dan in m'n gezicht, dan zeg ik wat terug, geven we elkaar een hand en dan is het klaar. Je moet op dat moment respect tonen. Dat vind ik soms moeilijk. Ik snap niet dat clubs die begeleiding niet geven. Dat wordt soms vergeten."

Veel spelers kunnen nog wat leren van Ajax-speler Ziyech. "Ik heb Hakim Ziyech heel anders leren kennen. Bij het Voetballer van het Jaar-gala won hij de Gouden Schoen. Zijn moeder kwam het podium op, fantastisch. Ik leerde die jongen heel anders kennen, want er wordt door mensen en de media een beeld gecreërd."

"Tijdens de wedstrijd is het gewoon normaal. Natuurlijk is hij wel eens boos of word ik boos, maar na afloop geef je elkaar een hand. Dat is bij meer spelers, maar ik heb hem heel anders leren kennen. Zo kan het ook. Hij is nooit negatief als je een keer een fout maakt. Daar kan een aantal mensen een voorbeeld aan nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws