Hoeness voorspelt revolutie: 'Er ontstaat een nieuwe voetbalwereld'

Hoeness voorspelt revolutie: 'Er ontstaat een nieuwe voetbalwereld'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 22:11wo 25-03-2020 om 22:11

Uli Hoeness voorspelt een revolutie in het internationale topvoetbal. De voorzitter van Bayern München denkt niet dat er nog monsterbedragen betaald gaan worden voor spelers. In de huidige voetbalwereld is het niet gek meer dat er honderd miljoen voor een speler wordt betaald, maar hoe gaat dat in de toekomst? Vanwege de coronacrisis staat alles op z'n kop.

De transfer van Cristiano Ronaldo in 2009 naar Real Madrid voor 94 miljoen euro was destijds revolutionair. Daardoor steeg de transferwaarde van andere spelers. De duurste transfer aller tijden staat op naam van Neymar: 222 miljoen euro.

Hoeness denkt dat het voorlopig gedaan is met de transfergekte. "De coördinaten zullen iets veranderen", zegt hij met gevoel voor understatement tegen Kicker. "Je kunt het niet voorspellen, maar ik kan me geen transfers van 100 miljoen euro in de nabije toekomst voorstellen. De transfersommen gaan dalen. De bedragen zullen de komende twee à drie jaar niet stijgen. Alle landen worden hierdoor getroffen. Hoogstwaarschijnlijk ontstaat er een nieuwe voetbalwereld."

Door de coronacrisis verdienen clubs geen geld meer, maar Hoeness ziet een oplossing: wedstrijden achter gesloten deuren afwerken. "Zelfs wedstrijden zonder publiek levert tv-geld op. Als dat werkt zal er geen probleem zijn voor het seizoen 2019/2020. Maar Hoeness sluit niet uit dat er voorlopig niet gevoetbald wordt. "Dan komt het bestaan van de competitie in gevaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws