Prachtig: vier Duitse topclubs stellen 20 miljoen beschikbaar voor andere clubs

Prachtig: vier Duitse topclubs stellen 20 miljoen beschikbaar voor andere clubs

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 12:52do 26-03-2020 om 12:52

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 13:34do 26-03-2020 om 13:34

De Duitse Champions League-deelnemers hebben een solidariteitsfonds van in totaal twintig miljoen euro beschikbaar gesteld voor de andere Bundesliga-clubs. Het geld wordt ingebracht door Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen.

Het doel van het fonds is om steun te bieden aan clubs uit Bundesliga 1 en 2 die het financieel zwaar hebben door de uitbraak van het coronavirus. Borussia Dortmund bevestigt via de officiële kanalen dat de clubs een akkoord hebben bereikt over de bijdrage. De DFL, de Deutsche Fussball Liga, stelt de criteria voor het verdelen van het geld op.

"Deze campagne onderstreept dat solidariteit in de Bundesliga en Bundesliga 2 niet alleen in woorden bestaat. De DFL is de vier Champions League-deelnemers zeer dankbaar voor het bijstaan van alle clubs", zegt DFL-voorzitter Christian Seifert. Dortmund CEO Hans-Joachim Watzke zegt dat zijn club 'natuurlijk bereid is om de helpende hand uit te steken en de economische gevolgen van deze pandemie tot op zekere hoogte aan te pakken'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws