Verbeek: spelers moeten auto's inleveren, tegenstander verlaat competitie

Verbeek: spelers moeten auto's inleveren, tegenstander verlaat competitie

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 08:10vr 27-03-2020 om 08:10

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 10:36vr 27-03-2020 om 10:36

De coronacrisis heeft ook Australië bij de keel gegrepen. Adelaide United-trainer Gertjan Verbeek vertelt over een bizarre situatie waarin spelers auto's in hebben moeten leveren en er zelfs een club uit de competitie is gestapt.

De Australische A-League ligt tot 21 april stil. Adelaide United praat met de Australische bond, de spelersvakbond en FOX Sports (dat de uitzendrechten heeft) over wat er daarna moet gebeuren.

De eigenaren van Adelaide United praten over een salary stop, vertelt Verbeek aan VTBL. "Onze spelers hebben bijvoorbeeld al hun auto's moeten inleveren en sommigen kregen er niet eens een andere voor terug. Ik heb de mijne nog wel. Of ik die zomaar meegeef, als ze 'm komen halen? Nou, nee. Ik heb een contract, met daarin vastgelegde afspraken. Maar goed, ik ken de wetten in Australië niet goed genoeg. Daar is mijn zaakwaarnemer zich nu over aan het buigen."

Verbeek vertelt dat de club Wellington Phoenix de competitie al heeft verlaten. "Zij komen uit Nieuw-Zeeland, moesten terugkeren en dat land is nu hermetisch afgesloten. Stel: de wedstrijden worden na 21 april hervat, is dat dan met of zonder Wellington? Want zij mogen dan misschien nog steeds het eiland niet af. En hoe worden de resultaten tegen Wellington in dat geval afgewogen?"

Australië heeft het luchtruim gesloten, waardoor buitenlandse spelers niet naar huis kunnen. "Ook het binnenlandse luchtruim is niet op alle plaatsen meer open. De bond wil dat alle clubs de overige wedstrijden in Sydney afwerken. Maar Sydney is samen met Melbourne het zwaarst getroffen gebied van het land. Als we daar naartoe moeten, kunnen we niet meer teug naar Adelaide. En we zullen sowieso twee weken in quarantaine moeten, omdat we in besmet gebied zijn geweest. Daar heeft niet iedereen met een gezin trek in, uiteraard."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Adelaide United FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws