FC Twente bevestigt: contracten van trainer Garcia én aanvoerder opgezegd

FC Twente bevestigt: contracten van trainer Garcia én aanvoerder opgezegd

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 11:15vr 27-03-2020 om 11:15

FC Twente heeft alle aflopende contracten van spelers en trainers die tussentijds zijn verlengd formeel opgezegd. Dat maakt de Enschedese club vrijdag bekend. Onder meer trainer Gonzalo García en aanvoerder Peet Bijen horen erbij.

In de praktijk betekent de formele opzegging, die voor 1 april moet gebeuren, niet altijd een einde van de samenwerking. Twente kan op een later moment nog in gesprek. García is bezig aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer, maar daarvoor zat hij al in de technische staf als assistent. Aanvoerder Bijen speelt al zijn hele leven bij Twente.

In de Grolsch Veste lopen dit seizoen veel spelers uit hun contract, weet TC/Tubantia. Het gaat om Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa, Haris Vuckic, Xandro Schenk, Emil Berggreen, Tim Hölscher, Wout Brama, Paul Verhaegh, Ramiz Zerrouki, Jeffrey de Lange, Noa Lang (gehuurd), Oriol Busquets (gehuurd), Rafik Zekhnini (gehuurd), José Matos (gehuurd), Giovanni Troupée (gehuurd) en Joel Latibeaudiere (gehuurd).

Twente hoeft de contracten van de zestien spelers echter niét op te zeggen, omdat zij in hun eerste jaar zitten. De nummer veertien van de Eredivisie wil of kan nog niet kwijt wat er met alle spelers gaat gebeuren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws