Ferdinand geeft Coutinho transferadvies: 'Hij zou ze absoluut beter maken'

Ferdinand geeft Coutinho transferadvies: 'Hij zou ze absoluut beter maken'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 09:16za 28-03-2020 om 09:16

Rio Ferdinand denkt niet dat Liverpool er goed aan doet om Philippe Coutinho terug te halen. De 27-jarige Braziliaan zou daarentegen wel een goede aanwinst zijn voor Tottenham Hotspur, meent de voormalig Engels international.

"Hij was een geweldige speler bij Liverpool, maar sinds hij is vertrokken heeft hij weinig meer laten zien", zegt Ferdinand in een Q&A op Instagram. "Hij had het moeilijk bij Barcelona, paste zich daar niet goed aan en ook bij Bayern gaat het niet geweldig. Ik denk dat hij een geweldige speler is, een groot talent, maar hij moet 'gered' worden. De juiste Premier League-club kan dat voor hem doen."

Ferdinand heeft wel een idee waar Coutinho zou passen. "Hij zou Tottenham Hotspur beter maken, absoluut. Spelers als Harry Kane, Dele Alli en Heung-Min Son zouden baat hebben bij een speler als hem. Ook Arsenal zou hij beter maken, maar waar past hij in hun systeem? Ze hebben Mesut Özil al."

"Ik zou eerder ook Manchester United hebben gezegd, maar dat was voor Bruno Fernandes", vervolgt de oud-verdediger van The Mancunians. "Bovendien is de rivaliteit met Liverpool groot." De Braziliaan lijkt in een lastig parket te zitten. "Weinig teams kunnen Coutinho betalen en voor Liverpool en Manchester City is hij niet geschikt."

Barça verhuurt de aanvallende middenvelder dit seizoen aan Bayern München. De Duitse topclub is echter niet van plan om de optie tot koop van 120 miljoen euro te lichten. Ook in Camp Nou lijkt weinig toekomst voor hem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws