'Huntelaar baalde van Nederlandse 'verrader' bij Real na ronkend bericht in krant'

'Huntelaar baalde van Nederlandse 'verrader' bij Real na ronkend bericht in krant'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 08:18zo 29-03-2020 om 08:18

Klaas-Jan Huntelaar voelde zich kort na zijn transfer van Ajax naar Real Madrid 'verraden' door een Nederlandse ploeggenoot. Dat schrijft Marca, dat in een nieuwe serie uitpakt met nooit eerder vertelde verhalen en anekdotes rond De Koninklijke.

Huntelaar maakte in januari 2009 de overstap van Amsterdam naar Madrid. De spits maakte al snel zijn debuut tegen Villarreal, maar moest vervolgens een maand wachten op zijn tweede basisplaats. Gedurende die periode stond hij plots op de cover van AS: 'Huntelaar: ik wil weg bij Real Madrid', luidde de ronkende kop boven het artikel. Niemand was meer verrast dan hij, weet Marca.

De 76-voudig international had namelijk nooit een interview in die trant gegeven en had de betreffende journalist zelf nooit gesproken. Het bleek dat uitspraken van Huntelaar tijdens een etentje met zijn Nederlandse Real-ploeggenoten waren uitgelekt. "Als het zo doorgaat, ga ik weg", grapte hij tegenover Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Royston Drenthe. Ruud van Nistelrooy – destijds ook actief bij De Koninklijke – ontbrak.

"Iemand heeft mij verraden en ik weet niet waarom", reageerde een 'aangeslagen' Huntelaar destijds. Toen de goaltjesdief later voor Schalke 04 speelde kwam hij in gesprek met Marca-journalist Juan Ignacio García-Ochoa terug op het voorval. 'Wie denk jij dat het was?, vroeg hij aan mij. Alleen Robben, Sneijder, Van der Vaart en Drenthe waren bij het diner. Waarom hebben ze het gedaan? Zoiets zeg je tegen vrienden, maar ik was niet van plan om te vertrekken.'

Volgens de verslaggever van Marca is Huntelaar er nooit achter gekomen wie zijn uitspraken lekte naar de pers, maar heeft hij wel sterke vermoedens. De huidige Ajax-routinier zou 'twee verdachten' hebben, maar García-Ochoa wil die namen niet prijsgeven.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws