'Je merkt dat spelers onzeker zijn, nieuws gooien ze door Google Translate'

'Je merkt dat spelers onzeker zijn, nieuws gooien ze door Google Translate'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 09:32ma 30-03-2020 om 09:32

Bij Fortuna Sittard ziet men het niet zitten om spelers tegen hun zin in Nederland te houden gedurende de coronacrisis. Dat vertelt trainer Sjors Ultee in het Algemeen Dagblad. Zo is Amadou Ciss bij zijn familie in Senegal en zit Alex Carbonell met zijn naasten in lockdown in Spanje.

"Ik heb tegen die jongens gezegd: maak je eigen keuze, zolang je gezondheid niet in gevaar is", aldus Ultee. Het grootste deel van de Fortuna Sittard-selectie, die een keur aan nationaliteiten herbergt, is in Nederland gebleven. "Zeker degenen die hier met hun partner of kinderen zijn. Zij zagen het niet zitten om te gaan reizen of konden überhaupt niet meer weg."

Ultee laat het menselijke aspect 'zwaarder wegen dan ooit'. "Ik vind: je kunt jonge gasten die net volwassen zijn niet in hun eentje in een appartementje in Sittard, Geleen of Brunssum laten zitten. Normaal zoeken ze elkaar op, maar dat kan nu natuurlijk ook niet. Dat is te heftig en te veel gevraagd. Dan kun je wel leuk Facetimen en weet ik wat allemaal niet. Maar in deze onzekere tijden, moeten de spelers in een vertrouwde omgeving zijn."

Deze dagen voelt Ultee zich meer manager, hulp en tolk dan voetbaltrainer. "Je merkt dat spelers onzeker zijn. Bij veel buitenlandse spelers was er onduidelijkheid over de maatregelen die het kabinet afkondigde. Nieuwsberichten gooiden ze door Google Translate, maar ze kwamen er niet uit met die verschillende data. 6 april, 1 juni. Trainer, wat is het nou? Daar hebben de staf en ik hen mee geholpen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws