'Niet naar de kapper mogen, maar wel met 11 man in de dug-out: niet uit te leggen'

'Niet naar de kapper mogen, maar wel met 11 man in de dug-out: niet uit te leggen'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 06:55do 26-03-2020 om 06:55

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee blijft erbij dat het onverantwoord is om de Eredivisie op korte termijn te hervatten. Volgens de jongste hoofdtrainer van de Eredivisie moet er pas weer gevoetbald worden als ook het maatschappelijke leven op gang komt.

Ultee liet onlangs al aan Voetbal International weten dat het niet uit te leggen is dat voetbalclubs weer aan de slag zouden gaan, terwijl de 'anderhalvemeterafstandsregel' nog steeds van kracht is in de maatschappij. Tegenover het Algemeen Dagblad laat hij zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Het valt niet uit te leggen dat we niet naar de kapper mogen en anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, maar wel snel weer met elf man naast elkaar op een reservebank moeten zitten. Ik denk dat we pas moeten gaan voetballen als de maatschappij weer opengaat. Eerder niet."

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond sluit zich hierbij aan. "Veel mensen overlijden of liggen in ziekenhuizen, iedereen is angstig en onzeker." Tegelijkertijd snapt hij de bezwaren van de clubs die momenteel grotere belangen hebben dan Heerenveen, dat alleen nog strijdt voor een plekje in de play-offs om Europees voetbal. "Dat is natuurlijk relatief vergeleken met de landstitel, waaraan de Champions League-miljoenen zijn gekoppeld. Hetzelfde geldt voor clubs die promoveren of degraderen. Ik kan me heel goed voorstellen dat die clubs willen dat de competitie wordt afgemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws