'Problemen Real Madrid minder groot dan bij Barça: 80 procent naar salarissen'

'Problemen Real Madrid minder groot dan bij Barça: 80 procent naar salarissen'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 12:01ma 30-03-2020 om 12:01

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 12:04ma 30-03-2020 om 12:04

Real Madrid komt niet in acute financiële problemen door de coronacrisis, in tegenstelling tot veel andere clubs in Spanje. Dat komt vooral omdat de club een minder groot deel van hun inkomsten kwijt is aan salarissen.

Real Madrid heeft er altijd streng op toegezien dat het salarisplafond nooit en te nimmer gebroken wordt en volgens Marca zijn de problemen voor de club daardoor een stuk minder groot. De 430 miljoen euro die Real Madrid jaarlijks aan lonen betaald is niet meer dan 50 procent van de inkomsten. Ter vergelijking: bij FC Barcelona gaat 80 procent van de inkomsten naar salarissen.

Ook bij clubs als Atlético Madrid en Espanyol is dat het geval. Die partijen hebben dan ook gebruik gemaakt van ERTE, een noodwet waardoor bedrijven in Spanje de salarissen voor hun personeel kunnen inkorten, om de club te redden. Het deel dat niet meer door de club uitbetaald wordt, wordt dan middels een ww-uitkering betaald. Het maximum hierop is echter 1411,18 euro, waardoor veel profvoetballers een groot deel van hun salaris gaan inleveren.

Barcelona is daardoor met zijn spelers in onderhandeling getreden over een inkorting van het salaris van zeventig procent, en na mislukte gesprekken over een korting van vijftig procent. Beide keren werd geen akkoord bereikt, waarna ERTE werd geactiveerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws