Huntelaar ziet contract Ajax aflopen, wordt getipt bij Heerenveen: '15 à 20 goals'

Huntelaar ziet contract Ajax aflopen, wordt getipt bij Heerenveen: '15 à 20 goals'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 20:17ma 30-03-2020 om 20:17

Michel Vlap tipt Klaas-Jan Huntelaar bij sc Heerenveen. Het contract van de Ajax-spits loopt na dit seizoen af en wordt niet verlengd. Vlap ziet Huntelaar graag terugkeren naar Heerenveen.

"Jij denkt niet dat Huntelaar er vijftien à twintig inschiet? Dat denk ik wel. Zo'n spits zal altijd vijftien tot twintig goals maken bij Heerenveen", zegt Vlap in de podcast van Omrop Fryslan.

"Dat weet ik zeker, door het spel dat Heerenveen speelt. Ze hebben twee hele snelle buitenspelers en Huntelaar heeft een neusje voor de goal en scoort heel makkelijk", beargumenteert Vlap. "Heerenveen speelt aanvallend voetbal, dus een spits die sterk aan de bal is en een neusje voor de goal heeft zal altijd vijftien à twintig goals maken." Overigens bestaat de kans dat Ajax en Huntelaar een akkoord bereiken over een nieuw contract.

De buitenspelers van Heerenveen, Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke, krijgen regelmatig het verwijt oogkleppen op te hebben en geen oog te hebben voor de spits. "Als spits ben je altijd afhankeleijk van je aanvoer, maar ik vind dat Heerenveen snelle buitenspelers heeft", zegt Vlap. "Ze krijgen kansen, maar die moeten ze wel afmaken. Dan hadden ze nog hoger gestaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Huntelaar terugkeren?

(1201 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws