De Telegraaf: Ajax, AZ, Feyenoord en PSV hoeven geen salarisoffer te vragen

De Telegraaf: Ajax, AZ, Feyenoord en PSV hoeven geen salarisoffer te vragen

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 21:28ma 30-03-2020 om 21:28

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV hebben hun spelers niet gevraagd om een deel van hun salaris in te leveren als gevolg van de coronacrisis. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de Nederlandse topclubs hebben ze in ieder geval voorlopig genoeg vet op de botten.

Europese grootmachten als FC Barcelona en Juventus moesten al een salarisoffer van de spelers vragen. Zo maakte Lionel Messi maandag bekend dat de Catalaanse selectie liefst zeventig procent van hun honorarium opgeeft. De spelers van de Italiaanse kampioen leveren hun salaris voor de maanden maart, april, mei en juni in, waardoor Juve negentig miljoen euro bespaart.

Tot zulke maatregelen hoeven Ajax, AZ, Feyenoord en PSV nog niet over te gaan vanwege 'structureel gezond financieel beleid', zo laten ze weten aan De Telegraaf. De Eredivisie-top kan sowieso tot het einde van het seizoen aan alle salarisverplichtingen voldoen. Dit hebben de clubs duidelijk gemaakt aan hun spelersraden en overige werknemers.

Pas als de coronacrisis ook in het nieuwe seizoen voortduurt, zou de top-vier misschien genoodzaakt zijn om spelers salaris in te laten leveren. Als er definitief een streep gaat door de huidige jaargang, verwachten ze echter nog niet in de financiële problemen te komen. Wel ondervinden ze vanzelfsprekend economische schade. Hoe hoog dat kostenplaatje oploopt, is afwachten.

De clubs zegden al de nodige contracten formeel op per 1 april. Dat geldt onder meer voor Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Daniël Schwaab (PSV), Eric Botteghin (Feyenoord) en Ron Vlaar (AZ).

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws