Fortuna-PSV, Fortuna-AZ én Fortuna-Ajax in het geding: financiële strop dreigt

Fortuna-PSV, Fortuna-AZ én Fortuna-Ajax in het geding: financiële strop dreigt

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 08:19di 31-03-2020 om 08:19

De huidige coronacrisis komt met name Fortuna Sittard buitengewoon slecht uit in financieel opzicht. De huidige nummer 16 van de Eredivisie zou PSV, AZ én Ajax nog thuis ontvangen in de slotfase van de competitie, maar het is hoogst onzeker dat die wedstrijden nog doorgang zullen vinden.

De wedstrijd tegen PSV is al tot nader order uitgesteld over het resterende programma wordt vermoedelijk deze week al een beslissing genomen. De wedstrijdinkomsten van de drie topduels zijn door Fortuna echter al in de begroting opgenomen, meldt het AD. Een flinke financiële strop dreigt dus voor de Zuid-Limburgers. 'Wanneer die wedstrijden niet worden gespeeld, betekent dat alleen al dat zo'n 15.000 à 20.000 wedstrijdkaarten van gemiddeld 20 euro per stuk onverkocht blijven', rekent de ochtendkrant voor.

Ook hekkensluiter RKC Waalwijk loopt nog twee 'kaskrakers' mis. Feyenoord en buurman Willem II zouden nog een bezoek aan het Mandemakers Stadion moeten brengen: als die twee wedstrijden definitief niet doorgaan, zou het voor RKC veertig- à vijftigduizend euro aan wedstrijdinkomsten schelen. De Brabanders komen echter niet acuut in de problemen, aangezien de tv-gelden van FOX Sports – normaal gesproken – nog uitbetaald worden en de club vorig seizoen een opleidingsvergoeding voor Frenkie de Jong ontving.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

Ja
18%
Nee
82%
(23595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws