Dybala vertelt over psychologisch effect: 'Je bent heel bang, het is geen grap'

Dybala vertelt over psychologisch effect: 'Je bent heel bang, het is geen grap'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 19:54wo 01-04-2020 om 19:54

Paulo Dybala vertelt dat de besmetting met het coronavirus ook psychologisch een zware wissel op hem en zijn vriendin trok. De Argentijn, die inmiddels aan de beterende hand is, benadrukt dat het belangrijk is om de voorschriften in acht te nemen.

Dybala gaf aan dat hij zeer benauwd was, maar al eerder vertoonde hij symptomen. "Ik had een vervelend hoestje, voelde me vermoeid en toen ik ging slapen had ik het erg koud. Maar ik wanhoopte niet, ik was kalm omdat de dokters me vertelden dat het goed zou komen", zegt de aanvaller van Juventus op de website van de Argentijnse voetbalbond AFA.

Toch ging het Dybala niet in de koude kleren zitten. "Het is vooral psychologisch heel zwaar geweest", stelt hij. "Je bent in het begin heel bang, maar nu is alles oké. We hebben geen last meer. Maar het is geen grap, je moet echt voor jezelf zorgen. Hier in Italië gaan er heel veel mensen dood aan het virus. Ziekenhuizen kunnen het aantal patiënten niet meer aan en er worden dokters overgevlogen vanuit andere landen. Mensen moeten gewoon binnen blijven."

Ook Juventus voelt de gevolgen van de coronacrisis. De selectie van de Oude Dame stemde in met een forse salarisverlaging, die de club negentig miljoen euro bespaart. "Giorgio Chiellini (de aanvoerder, red.) sprak eerst met de voorzitter en vervolgens met de spelers. We hebben het er goed over gehad, er waren verschillende meningen omdat sommige spelers bepaalde clausules in hun contract hebben staan. Maar dit was uiteraard het enige juiste om te doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws