Ajax nog twee weken in wachtkamer: 'UEFA komt halverwege april met uitleg'

Ajax nog twee weken in wachtkamer: 'UEFA komt halverwege april met uitleg'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 21:47wo 01-04-2020 om 21:47

De FIFA is niet in de positie om beslissingen te nemen over aflopende spelerscontracten, benadrukt KNVB-directeur Eric Gudde. Doordat de Eredivisie in juli hervat wordt zullen clubs afspraken moeten maken.

"Daar ging de call zeker een half uur over", vertelt Gudde aan de NOS. "Dat gaf de meeste onduidelijkheid. Het is heel ongebruikelijk dat het seizoen verlengd wordt. Je hebt te maken met aflopende contracten en een aangepaste transferwindow. Het is duidelijk dat de FIFA het niet op kan leggen."

Hakim Ziyech vertrekt contractueel op 1 juli bij Ajax. "Uiteindelijk zullen de kopende club, de verkopende club en speler er zelf uit moeten zien te komen", zegt Gudde. "De commissie bij de UEFA komt halverwege april met nadere uitleg. Er is absoluut nog geen duidelijkheid over."

De situatie rond Ziyech is gek, omdat Ajax mogelijk een speler kwijtraakt terwijl de club nog met het seizoen bezig is. Aan de andere kant is het vreemd om Ziyech binnenboord te houden terwijl hij eigenlijk al naar Chelsea zou moeten gaan. "Het is juist de bedoeling dat dat laatste niet gebeurt", zegt Gudde. "Dat we in juli nog spelen moet je op een gegeven moment overheen stappen. Het seizoen duurt nu dertien maanden en geen twaalf."

"Iedereen hoopt op de flexibiliteit van de beide clubs en de spelers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws