'Overmars zorgt met hard Ajax-statement voor irritatie bij andere clubs'

'Overmars zorgt met hard Ajax-statement voor irritatie bij andere clubs'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 11:07do 02-04-2020 om 11:07

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 12:16do 02-04-2020 om 12:16

Ajax-directeur Marc Overmars heeft kwaad bloed gezet met zijn ondubbelzinnige statement over het einde van de Eredivisie. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Een aantal Eredivisie-clubs vindt dat er op dit moment nog géén streep door de rest van het seizoen moet.

Overmars is ontstemd over het feit dat de KNVB zich achter de UEFA 'verschuilt', zo liet hij woensdagavond weten aan De Telegraaf. De Europese voetbalbond wil de Europese competities koste wat kost voltooien in de zomermaanden. Acht clubs zouden het standpunt van Ajax steunen, waaronder PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk.

'Op zich geen heel gekke gedachte, maar het leidde wel tot irritatie bij andere clubs', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Want als er acht clubs in de slipstream van Overmars lopen, dan is er nog een flink aantal clubs dat er anders over denkt.'

De andere clubs vinden het 'erg opvallend' dat vooral PEC, Fortuna en RKC een dikke streep onder het seizoen willen zetten, omdat die clubs vechten tegen degradatie. Bovendien wordt Ajax ervan beticht de Champions League-miljoenen te willen pakken, terwijl AZ evenveel punten heeft. Ajax zou het standpunt er 'keihard doorheen willen beuken'.

Donderdag komen de beleidsbepalers van de clubs in het betaald voetbal en de KNVB weer bijeen voor een overleg. Dat belooft na de uitspraken van Overmars vuurwerk op te leveren, weet het AD. 'De afspraak dat clubs niet individueel naar buiten zouden treden, was wel definitief van tafel.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Snap jij de irritatie bij andere clubs?

(3752 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws