FC Utrecht steunt Ajax niet: 'Een clubbelang, net als Ajax dat als koploper heeft'

FC Utrecht steunt Ajax niet: 'Een clubbelang, net als Ajax dat als koploper heeft'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 12:45do 02-04-2020 om 12:45

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 12:48do 02-04-2020 om 12:48

FC Utrecht en ook Vitesse behoren tot de clubs die niet direct meegaan in de oproep van Ajax om het seizoen te beëindigen. De clubs trappen op de rem en vinden dat er eerst naar de scenario's gekeken moet worden.

Algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es vindt dat de volksgezondheid op één staat, maar zegt in De Telegraaf dat de clubs samen moeten optrekken en eerst binnen de kaders van de UEFA moeten kijken wat mogelijk is. Hij erkent dat FC Utrecht als bekerfinalist en kandidaat voor Europees voetbal grote belangen heeft. "FC Utrecht heeft inderdaad een clubbelang", aldus Van Es. "Net zoals clubs die zich duidelijk hebben uitgesproken voor het nu al nemen van een beslissing dat hebben. Ajax als koploper en PEC Zwolle en Fortuna Sittard als ploegen die onderin staan."

"Iedereen heeft een clubbelang, maar uiteindelijk zal er een beslissing vanuit het collectieve belang genomen moeten worden. Daarom is het belangrijk om nu alle scenario’s zorgvuldig uit te werken om zo tot de best mogelijke beslissing te komen in deze uiterst gecompliceerde situatie", aldus Van Es, die openstaat voor een bekerfinale zonder publiek. "Het zou voor ons daarbij zeker een optie zijn om wedstrijden, zoals de bekerfinale, af te werken zonder publiek, als dat de enige mogelijkheid is in de huidige werkelijkheid. Ook omdat we de overtuiging hebben, dat mensen uit het volgen van een wedstrijd vanaf tv ook energie en afleiding halen, die in deze moeilijke tijd welkom is."

Overmars deed donderdagochtend in De Telegraaf de oproep om de competitie zo snel mogelijk stil te leggen. Volgens de Ajax-directeur is het ondenkbaar om de Eredivisie in de zomer te hervatten vanwege de transferperiode, en bovendien zijn de spelers bang om weer te spelen

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws